четвъртък, 24 юни 2010 г.

Моята голяма Las Vegan пица

От край време се каня сама да си замесвам тестото за пица. За да бъде здравословно - от пълнозърнесто брашно, с морска сол и т.н. Но така и не стигнах до това, защото започваше едно чудене "откъде сега ще намеря всички съставки, и не просто да ги намеря, а те да са биологично чисти". Ето защо радостта ми от срещата с тази готова смес за пица на рафта в био магазина беше толкова голяма. Не стига че всички съставки са гарантирано чисти, ами и приготвянето на пицата е много лесно: смесваш съдържанието на кутията със 175 мл вода и 2 супени лъжици зехтин. Месиш и разстилаш в тавичката. В случая сложих домашни кисели краставички и домашно доматено пюре, лук, маслини и пресни розови домати. Босилекът беше свършил. Общото време за приготвяне, включително с печенето, е около половин час.



Оказа се, че пицата може да бъде адски вкусна и без млечни (млечни в кавички) продукти. Даже е някак по-рафинирана и изтънчена.


Готовата смес за пица може да бъде намерена в магазин Био вариант, цена: 5, 40 лв.

6 коментара:

  1. Анонимен24 юни, 2010 13:37

    1 pak yadoh picha s cherno testo ili tam kakto se kazva i beshe mn gadno. Ama tvoyata izglejda dosta dobre :)

    Mitko

    ОтговорИзтриване
  2. Оф, тая синята риба е много глупава. Аз и пускам храна, за да я нахраня, щото другите омитат всичко, а тя глупачката я подминава. Да си стои гладна пък. Нямам повече време да се занимавам с нея...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24 юни, 2010 13:40

    Ti yade li ot pichata be Flydog?

    ОтговорИзтриване
  4. Флайдога яде от предишния вариант на пицата - с купено тесто. А тази стана направо превъзходна, една такава хрупкава...

    Синята риба ще я сложим в пицата :D

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24 юни, 2010 18:09

    Вкусно, вкусно и изкусно.Поздравявам те и ти заблазявам за тези преживявания.Надявам се и на мен да ми се случат някога.М.М.

    ОтговорИзтриване