И ето сега един експериментаторски сладкиш, който претендира и да е много здравословен.
За него са необходими:
80 г пълнозърнесто пшенично брашно
20 г рошково брашно
100 г кафява, нерафинирана захар (може обаче да се сложи малко повече, защото с това количество не става много сладък)
3 яйца
1 бакпулвер
сурови бадеми, сладки ябълки, стафиди, сини сливи
Първо разбивате яйцата почти на пяна. След това смесвате сухите неща: брашното, захарта и бакпулвера и ги добавяте към яйцата. Нарязвате плодовете и ядките на средни по големина парченца и ги добавяте към сместа. Изсипвате в средноголяма тавичка и печете около половин час на 200 градуса.
Предполагам, че и с банани ще се получи много добре. Може да се добави и малко канела, ром... въобще стига съм си представяла, че ще стане манжда с грозде.
Няма коментари:
Публикуване на коментар